Posted on

Još jedna nedelja


Widget not in any sidebars

Kao i svake nedelje u Vršcu, i ove, duva vetar. Ne bih imao pojima, bolela me glava, te sam morao da se prošetam do apoteke i da pazarim jedno pakovanje „Brufen”-a 400 mg. Ovih dana nisam išao u redovne šetnje, pa sam ostao na količini od ništa.
Posle jutarnje šetnje, pravac “Maksi”, pa kuća, a u kući…

To me je i probudilo jutros. Alarm…

Rajat, momak kome održavam dva-tri servera, me je probudio sa „Skype”-om. Juče sam mu popravio neko „backup” rešenje, koje je kupio od „BalticServers”-a, a koje nije baš htelo da radi. Nakačio se instalirao, prokomentarisao, video grešku, napisao tiket, i niko me ne jebe. Subota veče. Litvanija, glavni grad (nemam pojima koji). Piju pivo i drkaju kurac. Baš njih boli što je tamo neki Rista, namestio Rajatu “backup”. Živi se punim plućima. Tako i treba. Život je kratka i relativna pojava.

Neki idiot mu je prodao “siguran prostor” koji je 30 puta manji od hard diskova. Slikovito: 2.7 TB x2 je približno 6 TB. Oni su prodali 200 GB, da se kopiraju obe particije, svaki dan. Znači, krajnje je vreme da se prodavci, bar malo poduče, šta je particija, šta je hard disk, šta je „full backup”, itd

Za test sam „exclude” sve osim foldera koji nam ustvari trebaju za dnevni backup, to nije prošlo i sada smo tu gde smo.

No, javih mu se, zabole me glava, odoh do apoteke i razmišljam usput, u šetnji, kako bi stvarno mogao da napravim neki blog, na brzinu, gde bih mogao da pišem i pišem. I tako bi. Evo pišem i pišem. Kao rokovnik, ali javno… Veliki brat… Jok bre, ovi koji su tamo nemaju vremena da čitaju, a i da imaju, ne znaju baš sva slova. Tako ti je to.

Hajde, pozdrav do sledećeg posta…

Summary
Još jedna nedelja
Article Name
Još jedna nedelja
Description
Obična stranica dnevnika
Author
Publisher Name
http://www.rista.me
Publisher Logo
Leave a Reply