Posted on

Jubilej


Widget not in any sidebars
Jubilej

Prvo da se zahvalim vernoj publici i svima koji su odvojili minut-dva da posete ovaj, moj neobični projekat.

Čast mi je da izjavim, da je ova stranica, za ovih 10 dana bila posećena 100 puta. Prosečno zadržavanje je oko 5,5 minuta, najviše poseta iz USA, najčitaniji članak, “Archiving/Archivers 19th Feburary 2017” o testu arhiverskih aplikacija. Pratiću trend i pisati ono što publika želi da čita, u isto vreme, nastaviću da svakodnevno, izbacim bar jedan pasus, jer je to i ideja celog projekta. Veliki problem je vreme, ali snaći ću se već nekako. Nisam se koristio socijalnim mrežama, do sada. Zbog nekih dodataka koji su od danas instalirani, najverovatnije ću u budućnost morati, ali ove najobičnije tekstove koje napišem, sigurno neću gurati tamo. Ovi novi dodaci guraju komentare sa ovog sajta na socijalne mreže i obrnuto. Znači, ne mora da se komntariše ovde, ko nevoli, nego može i na „fejs” 🙂

Ceo projekat se takođe nalazi „Patreonu” tako da su omogućena doniranja direktno preko “PayPal”-a i indirektno preko “Patreon”-a. Od nečega  mora da se živi, a svaki minut bi morao bar nešto da se isplati. Siguran sam da ne moram da objašnjavam zašto i zbog čega. Takođe sam siguran sam da imam šta da kažem publici, pogotovo iz semi stručnih stvari, a biće i ozbiljnijih članaka iz informatike, kako bude prolazilo vreme, a to bih svakako naplatio. Glupo mi je da se više ponavljam (time se gubi dragoceno vreme), ovako brate, odeš na sajt i tamo ti sve piše.

Što se tiče psovki i vređanja: u svom svakodnevnom govoru psujem (dok pričam sa samim sobom), nećete me pak čuti, bilo gde (razgovor u kafiću, Skype…) kako psujem. E sada, ovo ne piše taj tip što sa vama priča preko „Skype”-a ili telefonom, kada vam nešto treba, nego onaj što priča sam sa sobom. U jebote, ko Vulin sam… Smešno, ali istina. Kada čovek sedne da nešto uradi sam, ispred vas tastatura i monitor… Nije to isti onaj koji je malo pre pio kafu i razgovarali ste o političkoj situaciji, jok. Ovaj je seo i postavio pitanje sam sebi: „Šta sada?”

Ako vam se to nije desilo, probajte. Nemojte da vas uplaši taj glasić koji vam dolazi iz glave, nego ga ohrabrite, to je vaša savest ali i kreativnost. To ste vi. Tome ćete da se pravdate, jednoga dana, a ne nekim izmišljenim svecima i superherojima. Eto, neka svako ostavi za sebe danas 10 minuta, neka sedne kao i ja da kao „čuka” neki tekst. Čisto da vam se probudi savest. Apelujem na vas da to uradite što pre. Ostavite sa strane sve televizije, internet, mobilne telefone, sve i posvetite sebi samo 10 minuta. A tada? E, tada se zapitajte vi idiotski botovi i partijski dupelisci, šta to radite?

Sada ste u situaciji da nema ni jednog od vaših partijskih drugara da vas brani, samo ste vi sa samim sobom. Sebi se opravdajte. Ne za sendvič ili za jednu crvenu dnevno. Pitajte se: „Za koga je radim ovo što radim?”, „Da li ja mogu više od ovoga u svom životu?”, „Za koga i zbog čega ja lažem?”…

Pa onda udrite opet, kao da ništa nije bilo.

Ima jedan recept kako se izlečiti od ove bolesti.

I obavezno ostavite svaki dan po 10 minuta za sebe.

Što se tiče vređanja… Ako se negde i nekako desi, molim vas da mi ostavite komentar. Vređam samo “kolektiviste” jer smatram da je to uvreda za ljudski rod. Ta su te ideje, bilo leve bilo desne, vrlo opasne za ljudsku vrstu i da ih treba u korenu uništiti. Znači, ako ste pripadnik bilo kakve stranke, udruženja, pokreta, sekte (religije su samo sekte), bilo čega gde se sakrivate iza nekog ili nečeg, čibe bre! U štalu sa stokom! Mada, čak i stoka ima bolji socijalni status od vas, drugovi članovi. A verujte mi samo takvi se osećaju prozvani. Vi, obični ljudi koji nemate problema da branite neki stav, vi nemate problema sa tim što ja imam drugačije mišljenje. Vi imate vaš stav, moje mišljenje je drugačije, svet je prepun različitosti i to mu je jedna od osnovnih odlika i lepota. Problem imaju samo oni imbecili, koje žele da svi budemo deo iste ekipe, a njih ću da vređam, izvinjavam se unapred.

Pozdrav i hvala lepo na podršci.

Summary
Jubilej
Article Name
Jubilej
Description
Stranica dnevnika
Author
Publisher Name
http://www.rista.me
Publisher Logo

2 thoughts on “Jubilej

  1. Gz na jubileju, terapija deluje 😉

    1. Veliko hvala gospodine Pero. Što se tiče terapije, mora da se praktikuje jedno 15 godina, da bi smo bili sigurni da deluje.

Leave a Reply