Posted on

Plan B i „Kristijanove bajke”


Widget not in any sidebars
Kristijanove bajke
Krisitjan Danijelson

Dolazi nam neki čika iz Brisela i biće gost dva dana. Dobro, ako vreme posluži, zvaničnici bi trebalo da ga malo izvedu i pokažu mu našu predivnu zemlju. Malo na prasetinu, jagnjetinu, rakijicu… Da mu pokažu kakvo je stanje u medijima, neka proprati sat dva bilo kog TV programa, možda mu se usreći, pa bude počašćen jednom od mnogobrojnih KZN-a, ko zna. Neka poseti i bolnice i škole i neka proveri kakvo je stanje školskih toaleta koje je jedan od kandidata za predsednika Srbije, tako vešto sredio, baš kao što je i obećao. Bilo bi jako dobro, kada bi onako „random” seo sa nekim društvom u nekom Beogradskom bircuzu, i malo porazgovarao sa ljudima. Da to bi bilo presudno. E, posle te, vrlo sadržajne posete, da opet da izjavu, kako mi nemamo plan B. To nije ozbiljna izjava, jednog EU zvaničnika, ali ni Srbija nije ozbiljna država, pa se potire. Da nam Gebels dolzi u posetu, izjava bi bila vrlo slična. Baš je divno kada ti je titula Generalni sekretar za proširenje evropske komisije, dakle, proširuju li oni evropsku komisiju? Kod nas bi radio negde kod Šojića u firmi, kao mlađi referent, da nije zauzeto mesto.

Mike Pence

Bez šale, vrlo je „posprdno” da vam neko dođe u posetu i da vam kaže: „Ti nemaš drugi izlaz, nego onako kako ti ja kažem.”  Ne treba, da vam objašnjavam kako bi se proveo taj nesretnik. Kakav je to način? Ako nastave sa ovakvim izjavama i ovo malo podrške, koju još uvek imaju kod slepih i gluvih u Srba, vrlo brzo će prokockati. Šta ta izjava treba da znači? Srbija je toliko propala, da nema drugi izlaz, nego da nas primi pod skute, dobra Evropska unija i spase nas male, jadne i bedne. Samo neka se pazi, kako nas prima pod skute, jer može da „zažulja”.

Istina, u propadanju smo… Nije ni EU u boljem stanju… Ali mi smo u tom stanju već 200 godina! Mi smo već navikli na propadanje. Razlog našeg propadanja, su u velikoj meri odgovorne pojedine članice EU. Mi još nismo imali prilike da utičemo na to da EU propadne, nadam se da hoćemo uskoro, jer inače ne bi bilo fer.

Nije ni njima lako, sada još moraju i sa Trumpom da se „rvu”. Najteže je sa tim „kaubojima” da se dogovoriš. A uskoro će i Englezi krenuti sa procedurom odcepljenja, pa će početi sa zahtevima. To je stari engleski običaj, a sada kada su konzerve u modi, ko je lud da se ne pridržava, starih i oprobanih metoda. Nisam siguran da EU ima za to „plan B”.

Svi mi imamo neki „plan B”. Moj „plan B” ja da sada popijem jednu kafu i da zaboravim na „Kristijanove bajke” bar danas popodne.

Pozdrav

Summary
Plan B i „Kristijanove bajke”
Article Name
Plan B i „Kristijanove bajke”
Description
Stranica dvenika
Author
Publisher Name
http://www.rista.me
Publisher Logo
Leave a Reply