Posted on

Pun mi vas je..


Widget not in any sidebars

Morala bih da citiram Čika Struku i da vam svima za početak kažem sledeće: ”Pun mi vas je, aj da ne kažem kurac, i boli me bre, da ne ponavljam, kurac!”
Priča o tablou je rešena i skupa. Priča o maturskoj večeri je rešena i još skuplja. Mene to ne zanima i sve bih to zaobišla da znam 100% sigurno da jednog dana neću biti u fazonu ‘jao što nisam bila u masi’. Znam da mi neće biti žao što ću biti u masi, ali isto tako znam da mi je jako žao porodičnog budžeta, teškoe.
Tata me je zamolio nakon prvog napisanog nazovite članka da pišem ŠĐŽČĆ a ja kao što pa svakako smo nepismeni i svakako niko ne čita ovu glupost, a on kao gramatički je ispravnije iako sam piše neznam, blago njemu. Tata nemoj da se ljutiŠ samo koristim svoje pravo slobode Štampe i slobode govora, na neki naČin.
SVE JE SKUPO LJUDI. Još svi kao hoće trubače???? CIGANI BRE!! Šta će mi parada kroz nazovi GRAD da me vidi gradonaČelnik ”grada” Vršca????? Em je ciganski, em je još više para bačenih u vodu, a imamo lepe ponude iz kafića i imamo muziku imamo sveeeeeeee
Jedva čekam da se sve ovo završi i jedva čekam prvu smenu da zapravo mogu da dišem i trčim i učim i vežbam za prijemni i eventualno napišem maturski rad.
Kod mene se ove godine sve vrti oko istog: škola, škola i na sve to još malo škole…
Da biste me malo bolje upoznali trebaće vam baš dosta vremena, a kao što sam već bila pomenula mene iskreno ne zanima šta vi mislite i da li se poistovećujete ili ne, bitno mi je da na ovaj način iskoristim priliku da izbacim sve što mene u ovom trenutnom momentu zanima, muči ili mi prosto stoji na pameti. Nisam neki pisac, ali ja stvarno moram, kad već imam svoj neki stav o bilo čemu i mogućnost da ispraznim misli i mislim da je to javno i da će neko zapravo pročitati ovo i biti u bilo kom fazonu dok ih čita.
Prošli petak bio je dominantan s moje strane sve dok istog momenta kako je zvonilo u učionicu u kojoj inače redovno boravimo i u kojoj smo trebali sledeći redovan čas da imamo nije utrčala gospođa koja sedi u fotelji i ladi jaja kao i većina školskog osoblja sa nekih petnaestak osoba i dok smo se okrenuli, ostali smo bez stolova i stolica a i narednog redovnog časa u istoj učionici. Kako sam bila zainteresovana da vidim da li i gde imamo sledeći čas, krenula sam u potragu za profesorom koji je trebao da nam održi baš taj čas i naletela na člana školskog osoblja koji je mogao, umesto da nas maltretira i tera da ”pomognemo” oko nošenja stolova i stolica sa prizemlja, I i II sprata u salu za fizičko, da sam ponese 2 stola i bar četiri stolice u jednom pravcu bez ikakve patnje, ALI NE!!! Škola je rešila da organizuje neki šah, dobrovoljno ili ne, kako god, MI SMO, UČENICI, OBAVEZNI DA NOSIMO STOLOVE I STOLICE!! ZAŠTO????? Razumeli sam- i tri sertifikata iz Temišvara, krečenje učionice, razred kao ‘celina’ je od opštine dobio novac za finansiranje letnje učionice (ili generacije, nisam sigurna), drugari su napravili čudo od stepenica, ALI NE! STOLICE I STOLOVI!

Znate li da sam taj isti dan morala da budem spremna za test, i još usmeno odgovaranje kod ne baš naprijatnijeg profesora stručnog predmeta? Izgubili smo poslednji čas, a ja stolice nisam nosila, rekla sam da hoću ako me plate i obrazložila sam da je moja jedina obaveza pohađanje redovne nastave odnosno odlazak i bivanje u toj školi i pored toga učenje. Dodala sam na to da imam ukupno 43 kilograma ako dodam sebi 2 i da ako osoblje nastavi da smara i jede govna može slobodno da mi da 150 dinara za svaku prenesenu stolicu i nakon toga sam se lepo okrenula, i otišla svojoj kući gde i treba da odem posle škole, kad već nisam imala redovan čas.
Možda mislite da je sve ovo glupo, ali dokle više? Mislite li da je iko dobio hvala? Mislite li da dok su šarali tamo stepenice, da su dobili bar nešto da pojedu? A koliko sam skontala radili su do 9 uveče, tako neki fazon. Mislite li da su stvarno počeli da rade učionicu? Te su pare nestale, kao i svake, na ko zna šta.. Neka poruka ovog teksta bude da se ne nadate baš previše i da isto ne očekujete kule i gradove jer ćete verovatno ostati razočarani.

Summary
Description
škola, škola, e pa šta je ako je škola nije zatvor
Author
Leave a Reply