Posted on

Stav (1)


Widget not in any sidebars

Na „YouTube” kanalu, zemljaka Teše, „Balkan Info” gledah dijalog sa bivšim „petooktobarskim” ambasadorom Srbije u USA, gospodinom Milanom St. Protićem.

I opet deobe.

Pitanje: Da li je čovek rođen od oca srbina i majke srpkinje, može biti nešto drugo, osim srbin?

Odgovor: Da. Jedino potrebno je svest da osim politčke stranke, omiljene pevačice, omiljene klozetske šolje, omiljenog realiti programa možeš odabrati i religiju, svevišnjeg, kome se klanjaš ili kome pušiš i više nisi srbin 100%.

Cela ta generacija „svetosavaca” i „ćiriličara” koštala nas je previše, pogotovo u poslednjih 100 godina. Sa jedne strane pošten i radan narod, sa druge strane lakomi i nekako tupi-glupi. Ipak su vekovi dominacije stranih sila učinile baš ono što je potrebno, to se ne može poreći. Pojedinci koje vide iznad gomile su retki, no njima nije dozvoljeno da govore, a narod ih po pravilu ne voli, jer ne pričaju ono što je u trendu. Lepo gosn. Mile kaže da zapad ne voli misleće ljude sa ovih prostora, te da im je lakše da sarađuju sa preobučenim komesarima. Ali sebe ne svrstava u tu grupu. E, pa gosn. Mile, Vi i gosn. Bećković (dopisuju se „SMS” porukama na ćirilici) ste bili komesari i pre ovih crvenih. Komasari SPC-a, naravno.

Zašto je za srpstvo toliko bitno da pripadnik te nacije bude i vernik?
Da li nemac mora biti protestant? Ili jevrej judeista?

I mnogo veći narodi od srpskog su na tom polju odavno napravili konzensus, te nemcu, neće niko osporavati pripadnost naciji, a može, ako hoće da koristi i sumerijansko klinasto pismo. Pitanje je ko će ga čitati i koliko je to ekonomski opravdano. Gde smo mi, srbi, opet u problemu.

Takođe, pre neki dan, pre početka ovog pišućeg eksperimenta, gledah jedan drugi „interviju”, sa gospodinom Sinišom Kovačevićem. (YouTube, kanal „Mozaik”)

U tom dijalogu gosn. Siniša lepo objašnjava problem finansiranja umetnosti i razliku između ruskog, nemačkog i našeg malog srpskog tržišta.

Ne zna se koja je nesreća veća. Utopijski komunizam ili verski fanatizam. A obe su te nesreće spopale narode moj! I u obe nesreće si poražen, ubijena ti je mladost. Da li postoji šansa da država Srbija pokrene tužbu pred „Haškim tribunalom” protiv Karla Maksa ili protiv Isusa? Oni su izvršili krvavi genocid ovde.

Na kom mestu u svojim delima, Karl Marks kaže, da će brat, brata da otera na Goli otok, ako rekne, samo rekne nešto? Gde se Isus obraća svojim sledbenicima rečima: „Ko ne piše ćirilicom, nije srbin, ko ne veruje u mene, nije srbin!”. Nema toga mesta, ne postoji.

Hajdemo dalje, mora da se radi…

Summary
Article Name
Stav (1)
Description
Stranica dnevnika
Author
Publisher Name
http://www.rista.me
Leave a Reply