Posted on

Zdravo, ja sam Ivana

Možda vam se svima koji čitate odavde nešto i svidi, ali cilj pisanja nije da bi vam se bilo šta svidelo, već da bih se ja ispraznila u metaforičkom smislu pražnjenja, dabome.

Zovem se Ivana, imam 18 godina, učenica sam srednje škole u jednoj varošici (ako mene pitate Vršac je najveća selendra na svetu, ovaj status ”grada” nije priznat u mojih 25 kvadrata, ili koliko ih već ima), završna sam godina, a to je upravo ono što mene muči.

Tačnije, bolje, lepše, a i ispravnije bi bilo napisati da je četvrta godina samo ono što mene pritiska najviše od svega što bi inače moglo da me pritiska-školska godina traje mesec dana manje, imam dva kretena od profesora koji imaju neki trip da su centar sveta pa tako seru, jedan od njih je lud i zreo za posmatranje (sad već ostavljam utisak učenika prosečnog uspeha koji tako napamet daje dijagnoze, međutim, taj lik je realan koliko je i moja trojka iz njegovog predmeta), maturski rad, pa takva 3 komada, a pored toga redovno spremanje za prijemni ispit za fizički fakultet (ko te tero)?????? Dok su moji vršnjaci jao matura, jao tablo, jao mora’ popravim onog keca iz prvog polugodišta a sad je mart i tek sam se sad setio da ustvari imam sve ocene da popravljam jer sam se tek sad setio??

Čitajući malo neke psihologije (pssst) kažu da su deca ogledalo svojih roditelja u nekom prenesom značenju, i prema tome-lepo sam se organizovala za ovu godinu, i po planu i programu koji mi je uglavi-za sad sve ide kako treba. Znam šta upisujem, znam gde upisujem, imam temu za maturski rad iz stručnog predmeta, izborni predmet koji polazem biće fizička hemija i maturski rad iz srpskog jezika i književnosti da će se rešiti poprilično lako. Što se vršnjačkih problema tiče: tablo-uklopiću se u masu i boli me nekako uvo za tablo, samo da bude sako/košulja/bluza u mojoj veličini; matursko veče: neću se uzeniti kao mlada ili kao neka baba-devojka u nekoj haljini od desetak hiljada elegantnoj toliko da mi se vuče po podu i bez limuzina burazeri. Potrudiću se, naprotiv, da izgledam što mlađe i što ženstvenije moguće uz neki minimalan potrošeni novac jer planiram malo i da popijem :))))

Pošto mi je ovo prvi ”članak”, rećiću vam jos ponesto o sebi: škorpija sam u horoskopu, slušam rep, jedva cekam da Branko i Vlada naprave koncert, odnosno jedva čekam da mi se ispuni da odem na koncert Sick Touch-a. Muziku slušam nekoliko sati dnevno, odlična sam učenica, gotivno mi je čitanje knjiga (krimi-trileri FTW), Ju Nesbe kao trenutno omiljeni pisac, volim kad sam sređena, fizika kao najpreciznija nauka na svetu, umem cele tri pesme da odsviram na gitari i za kraj mogu da vam kazem da imam jako dobre zvučnike, možda najbolje na svetu i moraću da smislim način da ih povedem sa mnom na fakultet!

Sinoć sam kar’o satima, ma daaaa >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Summary
Author
Leave a Reply